Groot mysterie: wat deed Frank Sinatra in deze Chrysler Imperial?

Frank Sinatra had meer stijl en smaak in zijn kleine teen dan Chrysler in al zijn hedendaagse modellen gecombineerd. Dus wat in vredesnaam bezielde The Voice om in 1980 de eerste Chrysler Imperial van de band te rijden?

We hebben niet eens iets tegen de Chrysler Imperial. Wij zijn mannen die staand plassen namelijk. De Imperial verwijst naar een tijd waarin heren deuren open hielden voor dames, om ze daarna een tik op de bips te geven. Dat is De Leef, toen zomers nog draaglijk waren door cocktails, winters altijd een dik pak sneeuw beloofden en T-shirts totaal geen geaccepteerd kledingstuk waren. Dat was in ieder geval de cultuur in de kringen rond Frank Sinatra, the Chairman of the Board. Enfin, voordat we iets te veel swoonen, wat had Frank in godsnaam te maken met de Chrysler Imperial? Nou ja, in de eerste plaats was het een oto voor zijn soort mensen; in 1980 was ook The Voice alweer midden zestig. Hij was geschikt reclamemateriaal dus. 

Daarnaast was de ene legende bevriend met de andere: Lee Iacocca, de man die bij Ford de productie van de Ford Mustang pushte en vanaf eind jaren zeventig Chrysler voor de poorten van de dood wegsleepte. De Imperial was volgens Iaccoca instrumenteel om Chrysler er weer bovenop te helpen. Frank deed dus een vriendendienst (en zal er ook wel meer hebben uitgesleept dan een gratis Imperial).