De onderhoudskosten van een Ferrari F430

U kent het probleem wellicht: je wilt een Ferrari-occasion kopen maar kunt niet helemaal inschatten wat de 'running costs' gaan zijn. Gelukkig heeft het internet altijd een antwoord.

Sinds de introductie van de 488 GTB (670 pk) is de F430 (490 pk) een V8-Ferrari van alweer 2 generaties oud, en dus kan je al voor 70-80 mille een tweedehandsje op de kop tikken. Tuurlijk, het kost je wat aan benzine, banden, en verzekering, maar zo duur als bij een V12 wordt het bij lange na niet. Het aanbod is reuze: bij de oosterburen kan je kiezen uit honderden exemplaren. Gelieve wel in acht te nemen dat het risico bestaat dat je naast de 80k aan aanschafprijs nog eens de helft ervan aan achterstallig onderhoud mag ophoesten, als je pech hebt.

Enter het druk gebarende breedgeschouderde Canadese heerschap uit onderstaande video. Hij ging niet over een nacht ijs bij de aanschaf van zijn Arie, en dat leidt er volgens hem toe dat zijn supercar hem in 2 jaar tijd slechts $5.412 kostte. 

Op die berekening valt het een en ander af te dingen, maar toch is het aardige kost voor wie in de gelukkige positie zit zich een dergelijk speeltje te kunnen veroorloven: