Koenigsegg met diamantlak voor Veneno-eigenaar

Voor wie het niet gek genoeg kan zijn: gooi eens wat diamantstof in je autolak voor die extra glinstering in de Californische zon.

Kris Singh is zo'n persoon voor wie 'uitstekend' slechts een matig beginnetje is. De Amerikaanse multimiljonair steekt de dollars die hij verdient als opperhoofd van een investeringsbedrijf onder meer in een riante autoverzameling. Maar het moet natuurlijk wel hyperexclusief zijn. Hij heeft dan ook geen Lamborghini Aventador, zoals elke doorsnee jonge miljonair, maar een custom Pagani Huayra en één van de drie dichte Lamborghini Veneno's. Het kostte hem iets meer dan vier miljoen dollar, maar dan weet je tenminste wel dat je uniek bent op je volgende Cars & Coffee.

Nu is de Koenigsegg Agera RS met een oplage van vijfentwintig stuks al bijzonder exclusief, maar een man als Singh geeft daar natuurlijk zijn eigen draai aan. Zodoende is hier nu de Koenigsegg Agera XS en hij is oranje.

Deze bijna buitenaardse Zweed is natuurlijk gewoon een Agera RS met een paar gewijzigde details. Het meest opvallende is natuurlijk de kleur, al is het maar omdat je er nauwelijks naar kan kijken zonder zonnebril. De oranje lak is voorzien van goud- en diamantstof, waardoor deze extra glimt. Alsof je met een Koenigsegg nog niet genoeg opvalt. 

Een ander opvallend detail is de achtervleugel, die aanzienlijk groter is dat het toch al vrij forse exemplaar op de RS. Op verzoek van Singh heeft Koenigsegg hun grootste achtervleugel ooit gemaakt en die op de XS geplaatst. We zullen de naam dan ook maar classificeren als een enorme understatement.

In het interieur komt uiteraard het oranje van de buitenkant weer terug in de stiksels en logo's, maar gelukkig heeft Singh de kleur hier niet te overheersend gemaakt. Motorisch blijft alles hetzelfde en dat is ook wel logisch. Met 1.160 meer dan 1.300 pk uit de 5,0 liter twinturbo V8 zal je niet snel verlegen zitten om vermogen. 

Voordat de hypercar naast de Veneno in de garage van Singh komt te staan, krijgt eerst het publiek nog even de kans om eroverheen te kwijlen. Koenigsegg laat  Agera XS namelijk zien tijdens de Monterey Car Week die in Californië wordt gehouden. Het merk toont daar tevens de Regera-rookbom, om de Amerikaanse kopers een beetje warm te maken voor de Zweedse hybride.