Top drie: de grootste autobedrijven naar omzet

Omdat het kan en omdat iedereen het leuk vindt. Wat zijn de grootste autobedrijven ter wereld gemeten naar wat ze jaarlijks binnenharken? En hoe dicht staan Toyota en Volkswagen bij elkaar?

We weten niet precies hoe ze het doen, maar het Volkswagen-concern is echt de daddy. Iedereen kent de problemen waarmee VW kampt en toch is het de grootste met een omzet van 236,6 miljard dollar. For the record, dat is meer dan Apple en Apple is naar marktkapitalisatie het waardevolste bedrijf ter wereld.  Een mens voelt een vreemde bewondering opborrelen voor VW.

Aartsrivaal van Volkswagen. Elk jaar is het weer de vraag wie de trofee voor grootste automaker (gemeten naar verkochte auto's) mee naar huis neemt. Ook Toyota's omzet bedroeg 236,6 miljard dollar. Afgerond althans, want preciezer gezegd was VW's omzet  236,599 miljard dollar en die van Toyota 236,591 miljard. Dus de twee grootste automakers in de wereld ontlopen elkaar wat betreft omzet slecht acht (8!) miljoen. 

Weer een notering voor de Duitsers, maar wel eentje die laat zien dat VW en Toyota in een geheel eigen klasse spelen. Daimler - Mercedes-Benz, eigenlijk - genereerde 166 miljard dollar. Genoeg om de 152 miljard van GM voor te blijven. 

Via.