Holy Cavallino Rampante! Ferrari produceert meer LaFerrari

Bij de zonnebril van Enzo! Uit Maranello bereikt ons het nieuws dat de oplage van de LaFerrari wordt opgeschroefd. En nee, dat is geen spelfout in de titel, dus huidige eigenaren hoeven zich geen zorgen te maken over de exclusiviteit.

De LaFerrari coupé is de meest begeerde hypercar van dit moment, punt. Ferrari maakte er 499 van, waarmee de auto qua exclusiviteit zweefde tussen McLarens P1 (375 stuks) en Porsche's 918 Spyder (raad maar). Toch verkochten de Aries sneller uit dan de nieuwe theatervoorstelling van Hans Teeuwen. Het ultieme hybride hebbeding zou ongeveer een miljoen euro kosten, maar gaat tegenwoordig voor het vier- tot vijfvoudige over de toonbank. Dat is de magie van Ferrari.

Naar aanleiding van de aardbeving die midden-Italië vorige maand trof heeft Ferrari nu besloten nog één extra LaFerrari te maken. Deze wordt geveild, en de opbrengst gaat naar de slachtoffers. Een zwartgalligaard zou zeggen dat er 300 dode Italianen voor nodig zijn om Ferrari te bewegen zijn productieplafond op te hogen, maar dan ga je wel erg letterlijk over lijken.

Laten we dit vooral als heel mooi gebaar zien, dat Ferrari zijn allersterkste troef gebruikt om een stukje Italiaanse naastenliefde tentoon te spreiden. Dat het ook goed afstraalt op de organisatie is mooi meegenomen. We zijn erg benieuwd naar hoeveel er voor LaFerrari #500 wordt neergeteld.

Het is niet de eerste keer dat Ferrari iets voor Italiaanse aardbevingsslachtoffers doet:  In 2012 veilde het een 599XX Evoluzione nadat Noord-Italië door een aardbeving werd getroffen. Die auto werd voor $2,3 miljoen gekocht door Google-baasje Benjamin Sloss, die de auto aan zijn vrouw Christine (onder instagrammers beter bekend als @because_race_wife) gaf.

We gaan ervan uit dat de LaFerrari hier royaal overheen gaat, en Italië op zijn grondvesten...nevermind.