Waarom bent u tevreden over uw auto?

Is het de uitstraling? Zijn het de schalkse blikken van de buurvrouw wier man niet verder is gekomen dan een instrument tot kinderlogistiek of is het walgelijke snelheid? Neen, het is iets heel onverwachts.

"Oh men, ik wil alles weten over autosociologie en de achterliggende factoren die bepalen waarom een auto deugt en/of waarom ik auto's koop". Wij horen dit dagelijks, initiëren dan een bemoedigend gesprek en verwijzen vervolgens naar verschillende bronnen. Een van de beste is J.D. Power. Zo blijkt ook nu weer. 

Deze bazen van banaliteiten hebben uitgevonden dat consumenten steeds vaker letten op de kwaliteit van het interieur als zij beslissen over de aankoop van een nieuwe auto. Wij feliciteren deze mensen. Je kunt naar je auto kijken en een beetje mannelijkheid deponeren op de motorkap, maar als-ie er van binnen niet uitzit, eindig je nog steeds in een Ikea van verfomfaaide koekjesverpakkingen en hergebruikte gehoorapparaten. Dus ja, interieur hoort van belang te zijn in de keuzeovrming tot kopen. 

Nog belangrijker: het interieur en de stoelen zijn van doorslaggevend belang voor de loyaliteit die consumenten voelen tegenover hun merk van keuze. J.D. Power: "Additionally, seat satisfaction has an impact on intended vehicle loyalty. Among owners who rate their overall seat satisfaction 10 (on a 10-point scale), 68% say they “definitely will” repurchase the same vehicle make again. When satisfaction slips to 9, intended loyalty drops to 45%, while only 32% of owners who rate their seat satisfaction 7 intend to purchase the same vehicle make again."

We kunnen niet concluderen dat áls een fabrikant goede stoelen in zijn auto's plaatst, klanten dús tevreden zijn - dat zou een ex consequentia heten - maar het helpt wel om klanten te binden. TopTop dit.