Polestar kietelt Volvo S90 D5 naar nieuwe top

De S90 luxesloep krijgt van Volvo's huisarts een vermogensinjectie in zijn dieseltopper.

Polestar gaat gestaag verder met het oppeppen van de complete Volvo line-up Deze keer zijn de riante S90 en zijn ruimtebroertje V90 aan de beurt. De D5-diesels in deze modellen krijgen de performance-update die eerder al aan de XC90 is uitgedeeld.

De liefhebber die nu hoopt op een enorm vermogen wordt enigszins teleurgesteld. Polestar peutert slechts 5 pk en 20 Nm extra uit de 2.0 viercilinder, waardoor de modellen op 240 pk en 500 Nm uitkomen. Een tikje tegenvallend. Volgens de huistuner gaat het echter om meer dan alleen puur vermogen. Polestar meldt dat ze de hele aandrijflijn aanpakken en hierdoor ook de gasrespons en de schakeltijden verbeteren. Daarnaast krijg je een Polestar-logo op je auto geplakt, waar je over kan opscheppen bij de zeilclub.

Het pakket gaat in Groot-Brittanniƫ 835 Brits pond kosten, wat betekent dat we op het vaste land precies duizend euro kwijt zijn aan de aanpassingen. Dat is toch een niet misselijke 200 euro per gewonnen paardenkracht. Je moet het er maar voor over hebben.