Deze driewieler wil de ideale woon-werkauto zijn

De ideale auto voor de forens? Die heeft slechts drie wielen en één stoel.

Driewielers blijven de onpraktische weirdo's van de autowereld die maar niet uitsterven. Momenteel hebben we onder meer de Morgan 3Wheeler en de Polaris Slingshot die dit segment bezetten, maar dit zijn vooral modellen die je gebruikt voor plezierritjes. Deze nieuwe SOLO vindt zichzelf echter een stuk serieuzer.

De elektrische driewieler is een creatie van het Canadese Electra Meccanica en richt zich voornamelijk op forensen en stadsbewoners. Het moet het ideale wagentje zijn voor dat dagelijkse ritje naar je werk of die korte stukjes in overbevolkt betonnerdam.

De SOLO heeft het formaat van een clownsschoen en biedt plaats aan één persoon op een centraal geplaatste stoel. Dit zorgt er ook voor dat de auto vrijwel niets weegt. Met een gewicht van slechts 450 kilo haalt de opdonder een actieradius van 160 kilometer uit het batterijpakket van 16,1 kWh. De elektromotor levert 82 pk en een topsnelheid van 220 km/u is mogelijk, maar om nog iets aan bereik over te houden heeft de fabrikant een elektronische begrenzer op 130 km/u geplaatst.

Klein, wendbaar en zuinig: het lijkt op papier de ideale auto voor dat saaie dagelijkse woon-werkverkeer en toch voorspellen wij alvast een flop. De SOLO is namelijk niet flexibel. De driewieler vervult alleen de meest basic reisbehoefte en kan niet reageren op onverwachte veranderingen in dit vaste patroon. Een collega die een keer mee wil rijden? Niet mogelijk! Een keer op een andere locatie werken? Actieradiusstress! Combineer dat met een prijs van bijna 14.000 euro en het wordt plots een stuk verleidelijker om een bestaand stadsautootjes zoals de Fiat 500 of Volkswagen Up te kiezen.

Dus leuk geprobeerd Electra Meccanica, maar helaas. De ideale forenzenauto bestaat weliswaar nog niet, maar deze SOLO zal het zeker niet worden.