Welk Europees land telt de meeste auto's per inwoner?

Je kunt natuurlijk hamburgerprijzen turven en daar rijkdom aan afmeten, zoals The Economist doet. Maar beter meet je hoeveel auto's per inwoner een land heeft.

Neemt u even een kijkje op deze ietwat oogtestende informatie van de autonerds bij ACEA.  

Het allereerste wat we kunnen concluderen is dat het zwaar bejubelde als ook moreel juiste en allround gestimuleerde AutoDelen fantastisch werkt in de Europese Unie. Er is geen enkel land met gemiddeld meer dan één auto per inwoner, wat duidt op het gezamenlijk gebruik van automobielen. Driewerf hulde en in mensenharten een welbehagen.

Gemiddeld telt de EU 574 auto's per duizend inwoners, dus iets minder dan twee mensen per auto. Uitschieter is het zeer rijke Luxemburg waar maar liefst 757 auto's per duizend inwoners zijn toebedeeld. Dit is echt een tamelijk hoog aantal, want onder inwoners vallen ook kinderen, Guardian-lezers en deelnemers aan de Special Olympics. 

Een opvallend hoge notering voor Litouwen voorts, maar ook voor Polen. De noteringen zijn opvallend omdat de hoge automotieve dekking niet correspondeert met de veronderstelde welvaart in deze landen. Maar dan zouden we een denkfout maken: hoogstwaarschijnlijk is men in deze landen gek op betaalbare tweedehandsjes. U vraagroept in unisono: tweedehands auto's?! in Polen?! Maar toch lijkt ons dit waarschijnlijk. 

Tot slot ziet u dat Nederland zich onder het gemiddelde bevindt. Wij zijn, vergeleken met het aantal auto's die de gemiddelde Europeaan zichzelf gunt, weer vreselijk Deugend. We mogen onszelf dan ontzettend welvarend denken terwijl we een vouwfiets naar zijn laatste configuratie staan te duwen in een bomvolle trein staan, maar we hebben niet eens dubbel zoveel auto's per K inwoners als Roemenië, de ossenkarhoofdstad van de wereld.

Dit land kan zoveel beter.