Kijken op eigen risico: uitgebrande Ferrari F40

Deze zaterdag begint met een kater. Als je niet brak van de vrijdagmiddag/avond/nachtborrel bent, dan word je het wel van deze Ferrari F40 met lichte brandschade eraan.

OK, lichte brandschade is ietwat mild omschreven. Dit is brandschade met een lichte Ferrari F40 eraan. Niet alleen de beelden die voor de meeste autoïsten erger om naar te kijken zijn dan een film van een onthoofding, het verhaal erbij is ook gitzwart.

Deze F40 kwam nota bene net bij de restaurateur vandaan waar hij een volledige restauratie had ondergaan. Letterlijk tijdens het eerste ritje sinds de renovatie vat de auto vlam en verandert in een enorme carbecue. Het vuur heeft blijkbaar zo snel om zich heen gegrepen dat er werkelijk niets meer van de Italiaanse wondermachine is overgebleven. Voor de eigenaar is het te hopen dat hij wel zelf die paar kilometer vanaf de garage heeft gereden voordat de auto in self-destruct mode ging. Verder hopen we ook heel erg dat het niet om deze F40 met belachelijk weinig kilometers op de teller ging.

De vraag is wat nou precies de boodschap is die de autogoden hebben willen overbrengen met deze straf. Was deze eigenaar de F40 niet waard? Had de auto bij Ferrari Classiche opgeknapt moeten worden in plaats van bij een Britse beunhaas die de brandstofleidingen niet goed aandraait? Hoe dan ook, mocht je zelf een F40 in de stal hebben staan, dan is de jouwe weer een paar centen meer waard geworden, want nog wat exclusiever.