Max Verstappen denkt startproblemen opgelost te hebben

Na drie verprutste starts en vele verspeelde punten denken Max en zijn team het koppelingslek boven te hebben. Figuurlijk dan, de Red Bull heeft natuurlijk niet echt een lekke koppeling. In Maleisië moet Max weer ouderwets snel van zijn plek komen.

Formule 1 is ongelooflijk precisiewerk, en zeker op circuits als Singapore vergooi je met één slechte start een heel weekend van goede voorbereiding. Logischerwijs had Max er flink de pee in dat het hem drie keer op rij gebeurde, en hij veelal de rest van de race achter de feiten aan moest lopen. En dat terwijl teammaat Ricciardo beter op dreef was.

Daarom was er in de twee weken die Singapore van Maleisië scheiden niet alleen plaats om lokale sporten te ontdekken, er werd door #TeamMax vooral heel hard gewerkt aan het voorkomen van een vierde rampstart en het bijbehorende stigma.

Tegenover Motorsport.com zegt onze landgenoot dat hij denkt het euvel verholpen te hebben. Te specifiek kan je in het moordende concurrentiecircus der F1 niet worden, dus de uitleg blijft bij een wat cryptisch 'We hebben alles gecontroleerd en ik denk dat we nu een antwoord hebben gevonden". Het koppelingsprobleem in Singapore schijnt overigens uniek geweest te zijn, dus daar focuste het team zich op.

Tot zover de theorie, maar the proof of the pudding is in the eating, en dus weten we pas zondagochtend om 9 uur of de beren van Verstappen inderdaad van de weg zijn. Mits alle techniek meewerkt zou er volgens Max geen vuiltje aan de lucht moeten zijn: "sinds ik bij Red Bull ben gekomen, zijn de starts vanaf het begin meteen goed geweest. Zodra je de procedure kent zou het niet verkeerd mogen gaan als de systemen correct werken." Hiermee pareert hij de mening dat starts dit jaar moeilijker zijn geworden, omdat de tweede koppeling niet meer gebruikt mag worden bij het van de lijn komen.