BAM! De Ford Bronco komt terug

De Ford Bronco is bedacht door ingenieurs die een portret van John Wayne op hun tekentafel hadden en speciaal voor hem een auto wilden maken. Na twintig jaar komt de Bronco terug.

Sommige mensen koesteren nostalgische gevoelens naar de tijd dat mannen nog mannen waren. Elke keer dat wij de Blendle-nieuwsbrief hebben gelezen, weten wij zekerder dat deze mensen geen melancholische dwaallichten zijn maar gewoon gelijk hebben. Voor deze mensen is er de Ford Bronco. Werd voor het laatst geproduceerd in 1996, maar komt na eindeloze geruchten dat dat zou gebeuren inderdaad terug. En hij wordt geproduceerd in Michigan.

Dat laatste is normaliter totaal geen nieuws, maar gezien de Amerikaanse presidentsverkiezingen is dat wel degelijk relevant, want Michigan ligt in de Verenigde Staten. De plek waarvandaan volgens Donald Trump nog steeds banen wegvloeien naar het buitenland. Dus misschien wel dankzij Trump heeft Ford besloten dat de Bronco in de VS geproduceerd zal worden. Dat is een unicum, want alle Bronco-generaties werden deels of volledig in Venezuela geproduceerd. 

Hoewel de kans klein is dat wij er ooit een in Nederland zullen zien, is het wel leuk om te weten wat de Ford Bronco eigenlijk is. De naam zegt al veel: een 'bronco' is een wild en ongetemd paard. Gelukkig waren Bronco's vanwege hun luie achtcilinders meer lobbes dan hengst. Ze werden in 1966 geïntroduceerd in de markt voor kleine SUV (naar Amerikaanse standaarden). 

Dat ging heel lang goed en de Ford F150 leek de ultiem succesvolle opvolger van een wagen die in alle opzichten gedateerd was, maar de F150 is - hoe zeggen we dit diplomatiek? - enorm fucking groot. Ook de nieuwe Bronco zal kleiner zijn. Want soms is het mogelijk om boodschappen te doen zonder dat je over de vrachtcapaciteit van een middelgroot binnenvaartschip beschikt. 

Daarnaast ziet het ding er beestachtig bad ass uit.