Economisch herstel? Nederlander koopt massaal tweedehandsjes

Terwijl De Rest Van Europa de weg naar de dealer weer heeft gevonden en meer nieuwe auto's koopt, gaat Nederland tegen de trend in met een vette min in de statistieken. In plaats daarvan kopen we liever tweedehandsjes.

Omdat de Nederlandse dealers met dank aan Wiebes al in december hun kruit verschoten hadden, begonnen we 2016 met twee minmaanden. Even leek er herstel op te treden, maar sinds augustus zijn de nieuwverkopen weer slechter dan het jaar ervoor. En dat terwijl zelfs het door de Brexit geplaagde VK record na record breekt.

Maar goed: de Nederlander moet mobiel blijven, en dat doet hij ten dele door wat langer door te rijden in de huidige auto, ten dele door wat vaker de geel-blauwe Hel te betreden, en deels door vaker voor tweedehands te gaan. In de eerste drie kwartalen van dit jaar verwisselden 1.464.139 occasions van eigenaar, een stijging van 5,2 procent. De nieuwverkopen zakten daarentegen met 5,2 procent, tot 285.355 stuks. De verwachting is dat we dit jaar -met wederom een sterke december- rond de 400.000 uitkomen.

Overigens is er op de tweedehandsmarkt ook een levendige handel in PHEV'jes. Maar liefst 10.964 mensen konden zelfs niet door 0 of 7% bijtelling tot het einde van het leasecontract in hun Outlander PHEV gehouden worden, en deden hem van de hand. Er is gelukkig ook nog animo om de auto's met 15% bijtelling van de markt te plukken. Rij je toch nog maximaal 5 jaar lang met een bijtelling die 7% onder de algeheel geldende 22% van volgend jaar ligt.