Dit gebeurt er als je vader roze autootjes kwetsend vindt

Je hebt mensen die roze speelgoed veel erger vinden dan een kindbruid van acht. En je hebt mensen die auto's alleen in zelfrijdende variant niet als incarnatie van Het Kwaad zien. Gooi ze bij elkaar en je hebt een hele zieke opvoedmethode.

Dag Nederland. Als we met zijn allen de Grote Culturele Debatten een klein beetje gevolgd hebben, lijkt het alsof dit land af is. De knulligheid is van het niveau koekhappen met de koning. Maar schijn bedriegt, dit land kijkt vooral de andere kant op. En als je dan echt niets zinnigs meer kunt vinden, maar je toch in het gevlei wilt komen van de staatsmedia en de kwaliteitscouranten (sorry, pleonasme) ga je zeiken over roze speelgoed.

Denk nu niet dat dit een Nederlands probleem is. Kwetsjanken als verdienmodel is bedacht in de Angelsaksische wereld, vooral in de Verenigde Staten. Daarom kunt u echt een heel ziek verhaal lezen bij The Verge. The Verge was ooit een veelbelovend techblog, maar is tegenweurdig de genderdiffuse penisprothese van leedmetende Social Justice Warriors. Lees dan:

"Until recently, Chris Urmson, was the head of the driverless car project at Alphabet’s X. He famously said his goal was to ensure that his young son never needed a driver’s license, and as a father who had plenty of close calls in a car during my dumb teenage years, I completely agree.

"I hope that by the time he’s a teenager, eager to explore risky behaviors and craving both freedom and agency, he’ll think of people driving cars as outdated and unnatural, an activity his goofy old dad used to do, but which no self-respecting 21st century citizen would pursue."

This shit is real. Je gaat je kinderen dus indoctrineren dat het beter is om niet met autootjes te spelen. Je sloopt het manuele element eruit en laat hen helemaal in de waan dat otoos zelfrijdend zijn. Voordat-ie leert dat rijden leuk is, weet die koter dat het gevaarlijk en masculien enzo is - dat moeten we natuurlijk überhaupt niet willen. Dit is het typische probleem van de SJW's: ze modelleren in hun hoofd een wereld die er niet is, een blauwdruk die de uitzondering tot norm verheft en gaan dan enorm janken als die norm niet overeenkomt met - noem eens iets kwetsends  - De Realiteit.

Maar goed, misschien is kwetsjanken nog wel beter dan een DeugVader die zijn kroost gedwongen inleidt in een wereld die er niet is, Maar Er Wel Zou Moeten Zijn. Wedden dat pappie ook knettergek wordt als hij een roze kapstersauto ziet?