Zeven man in een Ferrari California? 15 maanden cel

Dat je rijk bent hoeft niet automatisch te betekenen dat je slim bent of geluk hebt. Ook rijkaards hebben wel eens pech, zoals de man die zes passagiers in zijn Ferrari California vervoerde. In Monaco kun je dat beter niet doen.

Hoe krijg je het voor elkaar om vijftien maanden cel te krijgen voor rijden in een Ferrari California? Simpel, neem zes passagiers mee. Ook in de speeltuin voor de rich and famous zijn er regels. Dat is normaalgesproken niet zo'n groot probleem voor de mensen die aan het spelen zijn in Monaco. Wat te hard door de tunnel jagen en je kunt aan het einde €600 inleveren bij de lokale hermandad. Die paar pieken, daar lach je natuurlijk om als je in je Koenigsegg one:1 aan het rijden bent. Joh, het verhoogt de feestvreugde zelfs. Gevangenisstraf, dat is echter iets waar je niet op zit te wachten. Dat gaat allemaal af van de tijd die je kunt besteden aan buitenspelen met je miljonairsvriendjes. 

Een Fin die op de avond voor de Grand Prix van Monaco wat te diep in het glaasje had gekeken in een van de barren van het stadstaatje wilde het feestje nog even voortzetten in club Jimmy'z. Lopen is voor dieren, dus pak je gewoon je auto in het twee kilometer lange stadje. Want geld zat. Lekker met zeven man op een Ferrari California klimmen en dan de uitlaten laten brullen in de file, what could go wrong?

Een van de passagiers op de achterbak van de Ferrari valt van de auto en komt zodanig ongelukkig terecht dat hij nu nog steeds in het ziekenhuis ligt. Achteraf blijkt de vrolijke Fin ook nog meer dan 2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. 

Afgelopen vrijdag veroordeelde de Monegaskische rechter de man tot vijftien maanden cel, een smartengeld van €1 miljoen voor het slachtoffer en ook is hij zijn Ferrari kwijt. Gelukkig heeft de gevangenis wel uitzicht op zee (en de openluchtbioscoop van Monaco).