Lol! Kvyat vindt zich te goed voor de Toro Rosso

Altijd lachen met Daniil Kvyat. De Rus die werd gedegradeerd om plaats te maken voor Max Verstappen is van mening dat hij beter presteert dan de Toro Rosso aankan. Tuurlijk jongen!

Kvyat wist begin dit jaar met Red Bull Racing nog een podium te pakken, maar dat was al snel vergeten nadat hij Vettel van de baan ramde. Slechts vier races in het seizoen werd hij keihard gedegradeerd naar het zusterteam Toro Rosso, zodat Max Verstappen zijn overstap kon maken naar het topteam.

Het was een flinke klap voor de Rus die zich weer langzaam richting de uitgang van de sport zag gaan. De stoelendans voor volgend seizoen is inmiddels begonnen, dus de coureur moet zichzelf goed verkopen om kans te maken op een plekje. "Om eerlijk te zijn denk ik dat ik momenteel beter presteer dan de Toro Rosso, dus als dat niet genoeg is voor een stoeltje, wat dan wel?", aldus een extreem optimistische Kvyat.

Grote woorden voor een rijder die in de dertien wedstrijden bij zijn nieuwe team slechts vier puntjes bij elkaar wist te schrapen. Nu snappen we dat de Toro Rosso geen Red Bull is en zeker in de tweede helft van het seizoen steeds meer naar het achterveld verdwijnt, maar dat kan geen excuus zijn. Zijn teamgenoot Carlos Sainz behaalde tenslotte in dezelfde races liefst 26 wk-punten

De stress van de rijderswissel begin dit seizoen is er in ieder geval vanaf en Daniil heeft de nieuwe situatie geaccepteerd. "Een paar maanden terug had ik, uiteraard, wat twijfels, maar nu is het allemaal duidelijk", legt de 22-jarige Rus uit. "Ik hou van wat ik doe en wil het zo lang mogelijk blijven doen."

Dat laatste kan nog wel eens lastig worden, want de positie van Kvyat staat onder druk. De plaatsen bij Red Bull Racing zijn vergeven en er staat veel nieuw talent aan de poort om bij het zusterteam aan de slag te gaan. "Momenteel ligt mijn carrière in de handen van Red Bull. Het is makkelijker voor een coureur die al een paar races heeft gewonnen, maar dat is mij nog niet overkomen. Ik heb een paar podiums die het wel makkelijker maken, maar het is natuurlijk geen winst. Momenteel bespreken ik en Red Bull mijn toekomst."