VIDEO: De ultieme 2016 Nürburgring crash compilatie

Op de Nürburgring worden de jongens van de suïcidalen, de overmoedigen, de staatsmongolen en uiteindelijk ook de mannen onderscheiden. Hoe terminaal dat dit jaar ging, kunt u hier zien.

Clichés zijn clichés omdat ze waar zijn. De groene hel is een eeuwigbrandende, genadeloze en dodelijke asfaltorigami temidden van een bos waaruit door de jaren heen bijna honderd mensen nooit zijn wedergekeerd. Daarom is deze hel tevens de Noorse hemel; in dit walhalla wordt de hele dag gestreden en als het moet gestorven.

Merk bij het filmpje overigens op dat het gaat om de spectaculairste en meest cameragenieke ongelukken. Er moeten wekelijks meerdere ongelukken gebeuren om daar een kleine dertien minuten mooi beeld uit te destilleren. Wat ons op het volgende brengt: hoe lang duurt het nog voordat veiligheidsfreaks eisen dat de Nürburgring sluit?

Vermoedelijk gaan we dat echter nooit meemaken. Het is namelijk schier onmogelijk dat de Nürburgring niet voor die tijd al is kapotgemaakt door milieufascisten. Daarom: bekijk dit monument nu het nog kan - en nu het nog mag.