Ook Toyota bekeert zich tot het elektrische geloof

Toyota zit al vol in de hybrides en zelfs waterstofauto's, maar vanaf 2020 moeten daar ook elektrische modellen bijkomen. De elektrische toekomst blijkt onvermijdelijk.

De Japanners vervulden een pioniersrol op het gebied van hybride auto's. Op het moment dat bij de meeste mensen de link tussen auto's en een stopcontact nog niet werd gelegd, kwam Toyota al met de Prius, die vervolgens een doorslaand succes bleek bij iedereen die graag koketteert met zijn liefde voor ijsberen en regenwouden.

Hoewel Toyota in de roos schoot met de Prius, lijkt de grootmacht daarna compleet verkeerd te hebben gegokt. Het merk koerst al lange tijd richting waterstofauto's, terwijl de markt naar volledig elektrisch verschuift. Het is alsof je inzet op MiniDisc, in plaats van mp3 of op HD DVD in plaats van Blu-ray. Leuk aan het begin, maar op een gegeven moment moet je gewoon toegeven dat je fout zit.

Dat doet Toyota nu, want het roer gaat om en een zee aan volledig elektrische auto's staat voor de deur. Daarvoor moet het merk alle zeilen bijzetten, want het getwijfel over de toekomst heeft voor een flinke achterstand gezorgd.

De volledig elektrische Toyota moet in 2020 verschijnen. In dat jaar is Japan het gastland van de Olympische Spelen en de autobouwer hoopt dat het evenement extra aandacht genereert voor het nieuwe model. De ambitie is overigens bescheiden, want Toyota mikt op een actieradius van slechts 300 kilometer. Erg matig als een beetje Tesla nu al makkelijk anderhalf keer zo ver komt.

Het is dan ook de verwachting dat Toyota vooral een betaalbare auto wil neerzitten voor massaproductie. Dit model moet in eerste instantie verschijnen op markten waar de overheid de elektrische auto een flinke financiële duw in de rug geeft, zoals China en Californië.

Toyota reageert met de aankondiging op concurrenten Volkswagen en Mercedes die eerder ambitieuze elektrische plannen presenteerden. Nu zoveel grote concerns hun schouders achter elektrisch rijden zetten, kan het over een paar jaar wel eens heel hard gaan met de stekkerauto's. Dan zou VW best wel eens gelijk kunnen hebben met de voorspelling dat in 2025 een kwart van de nieuwe auto's op stroom rijdt. Het begin van het einde van de brandstofmotor is hier.