VIDEO. Nul genade voor deze 670 pk sterke Ferrari

Ferrari's hebben de naam bovenmatig vaak 'garage queens' te zijn. Kijk naar de gemiddelde kilometerstand op een LaFerrari en je weet wat bedoeld wordt. Gelukkig zijn er ook mensen die zich niet inhouden, vooral wanneer 'hun' Ferrari een persdemo is.

Met de 488 GTB zet Ferrari definitief een stap in het turbotijdperk. Na de California T hebben de Italianen nu ook hun V8 Coupé van turbo's voorzien en de recensies van de 670 pk sterke Arie zijn lyrisch - ook die van Tuigvlogger Harry. Maar hoe houdt zo'n Italiaans raspaard zich eigenlijk als het een flinke tijd volledig op de limiet op het zwaarste rondje 'circuit' ooit gereden wordt? Let's find out.

Ferrari zelf doet niet aan Ringtijden, maar het Duitse Sport Auto wel. Hun veteraan Christian Gebhardt nam plaats achter het stuur van een 488-persmodel en gaf deze 20 kilometer lang ongenadig op zijn flikker. Aangezien het een Ferrari is kunnen we met redelijke zekerheid zeggen dat Gebhardt begeleid werd door een immens team van fabrieksmensen dat de kleinste details wilde beheersen en boze tongen zullen beweren dat de turbodruk van dit specifieke model waarschijnlijk flink omhoog gedraaid is. Misschien is dat ook zo, maar het blijft een bizar snel rondje: