Houden Millennials dan toch van auto's?

Autoliefhebbers aller landen waren bevreesd over de toekomst van de auto en in het bijzonder autocultuur. Want Millennials leken er geen donder aan te vinden. Maar misschien hebben we om niets al die grijze haren gekweekt.

Het idee over Millennials en auto's was dat, door hun obsessie met Deugen en de opkomst van auto's als mobiliteitsfunctie in plaats van trots bezit, het einde van de Ware Automobiel eraan zat te komen. Wij zochten ons heil al bij de Generatie Z, die een stuk leuker bleek; "Maar liefst 92 procent van de Generatie Z (hier ongeveer gedefinieerd als tegenwoordige 12- tot en met 17-jarigen) wil een auto en 97 procent wil een rijbewijs."

Maar goed, voor elke onheilsvoorspelling is er onderzoek dat het tegendeel 'bewijst'. "Millennials (...) are more captivated by cars than their parents and still want the freedom of owning one, according to a new study from San Diego consulting firm Strategic Vision Inc. That contradicts predictions in recent years that auto sales would suffer as Millennials, also known as Generation Y, took Uber instead of buying their own vehicles."

Volgens het onderzoek, dat in kaart probeert te brengen hoeveel Millennials van auto's en ridesharing houden, blijkt dat Uber en Lyft weliswaar gebruikt worden als parkeerproblemen worden verwacht, maar dat eigen autobezit nog altijd stukken populairder is. Millennials zijn in het bijzonder gek op SUV's - it can't all be good, inderdaad - en hun favoriete wagen is de Nissan Juke. Nee, wij begrijpen dat verder ook niet, maar we zijn de laatsten om daarover te klagen nu we weten dat autocultuur niet zal sterven.

Beeld: Imagine.