Paniek onder plofkrakers: de Audi's raken op

Vervelend gevolg van de aanzuigende werking van een populair en lucratief nieuw beroep: je moet met meer mensen dezelfde voorzieningen delen. Daarom moesten vier verse krakers in Kudelstaart genoegen nemen met een vlucht-Polo in plaats van -RS4.

Het was een nacht als elke andere in Kudelstaart, onder de rook van Aalsmeer. Binnenshuis waren enkele inwoners het heerlijk avondje aan het verwerken danwel druk doende beledigende video's in elkaar te zetten en buiten in de kou gingen vier heren om 3 uur 's nachts nog even pinnen bij de Rabobank. Zonder pinpas uiteraard. Het is nog niet helemaal duidelijk of dit een plof- of ramkraak was, maar 'hun' Audi vloog pal naast de automaat in brand. Omwonenden geven tegenover RTV NH aan wel een explosie te hebben gehoord, wat kan duiden op een plofkraak of op een dikke biem van de Audi zelf.

De schavuiten moesten zich vervolgens uit de voeten maken in een Polootje omdat nóg een vlucht-Audi er kennelijk niet af kon. Logisch, met de enorme toestroom aan werkwillige jonge mannen in deze nieuwe beroepsgroep heeft Audi in de productie nog geen rekening kunnen houden. Persoonlijk hadden wij de volgorde vluchtauto-ramauto omgedraaid, maar in dit soort auto's zitten meestal niet de grootste lichten. Ze kunnen zich in ieder geval nooit meer in het buurthuis vertonen na een Polo als vluchtauto te hebben gebruikt, dat is killing voor je status in plofkrakerskringen. Alsof je Fubu draagt omdat Gucci te duur is. 

Bovenstaande was een mazzeltje voor de politie: een Polootje met vier man er in achterhaal je ook nog wel zonder snelle interventievoertuigen en dus werden de schurken relatief snel op de A4 in de bontkraag gevat. Maar het blijft dweilen met de kraan open, zo bewezen incidenten in Kerkdriel (waarbij een winkelier en passant het ziekenhuis ingeslagen werd) en Amsterdam (mislukte plofkraak) dit weekend.