'Audi sjoemelt met de nieuwste A3'

Het is al meer dan een jaar geleden dat dieselgate losbarstte, maar nog steeds komen er voorbeelden van al dan niet gesjoemel met uitstootwaarden naar buiten. VW-dochter Audi wordt beschuldigd van rare NOx-waarden in de nieuwe Audi A3 TDI.

Dieselgate is als een wond die maar blijft etteren, ook al heeft VW het in de VS grotendeels afgekocht. Terwijl het herstel van de Euro 5-diesels nog in volle gang is, valt er een nieuw dossier op de mat bij de Duitsers: ook nieuwe Euro 6-diesels blijken meer dan twee keer zo veel stikstofoxiden (NOx) uit te stoten, zo meldt Reuters, dat metingen van een onafhankelijk Europees onderzoekslab in handen heeft. Bovendien blaast een warmgedraaide motor in de A3 meer NOx uit de uitlaat dan een koude motor. De wettelijke bovengrens is 80 mg, in twee tests kwam de uitstoot uit op 163 en 140 mg. Bij een koude start ligt de uitstoot ineens onder de 80 mg.

In een reactie laat een woordvoerder van Audi tegenover Reuters weten dat de 163 mg-meting een resultaat moet zijn van incorrecte metingen. Volgens hem komen belangrijke parameters zoals de staat van de katalysator onduidelijk naar voren. Ook zijn er andere tests die aantonen dat Audi's meestverkochte model gewoon netjes binnen de uitstootlijntjes kleurt. En daarmee hebben we de klassieke patstelling te pakken: er worden beschuldigingen van sjoemelen geuit, de fabrikant ontkent op zijn beurt keihard, en uiteindelijk verzandt alles in een hele saaie schaakstrijd vol juridische termen die zo saai is dat iedereen afhaakt.

In de VS koopt Volkswagen in de tussentijd zijn eigen sjoemelmodellen terug, waarbij de eigenaren schaamteloos gebruik maken van het budget dat hiervoor is uitgetrokken. Misschien waren ze opgehitst door de retoriek van meneer Ayala van het California Air Resources Board, die de Duitsers in een recent interview onomwonden voor een stelletje leugenaars uitmaakt, maar sommige mensen leveren een VW vol deuken in waar bovendien tal van onderdelen afgesloopt zijn. De deal is namelijk dat VW de auto's in 'rijdende toestand' terugkrijgt en dat gebeurt ook, alleen zit niet elk onderdeel er meer op. VW doet verder niet moeilijk en betaalt de eigenaren gewoon de volle compensatie, aldus Jalopnik, dat contact had met een aantal VW-strippers (not the good kind). Revenge is a dish best served something something.