Ook met de nieuwe BMW M5 leg je burnouts neer

De toekomst van powersedans telt 600 pk, minstens zo veel Newtonmeters, en dus ook vierwielaandrijving. Ook de volgende BMW M5 moet er aan geloven, maar de engineers kozen gelukkig wel voor een exit-strategie voor de broodnodige donuts.

Het is een interessante ontwikkeling: Mercedes en BMW maken al decennia hardcore-modellen op basis van hun 5 Series en E-Klasses, maar waren tot voor kort aanhangers van het regime 'RWD or GTFO'. Iets waar voor Mercedes de eerste barstjes in kwamen bij de vorige E63 (die meteen voor 90% met vierwielaandrijving besteld werd) en voor BMW toen ze met een X5/6M kwamen. De sedans van BMW bleven echter vooralsnog puur.

Inmiddels heeft Mercedes zijn nieuwe E63 gepresenteerd, met maximaal 612 pk en louter vierwielaandrijving. Wie de S-variant koopt krijgt een 'race'-modus, waarin alle aandrijving naar de achteras gaat. Een mooie manier om kritiek te omzeilen van een paar fanboy-puristen die eigenlijk toch het geld niet hebben om een AMG te kopen. BMW let goed op, en gaat hetzelfde toepassen bij de nieuwe M5, die we ergens begin 2018 verwachten. Met een druk op de knop moet de aandrijfas van de vierwielaangedreven Bimmer de voorwielen vergeten als een Alzheimerpatiƫnt, aldus Bimmertoday.

Onder de kap komt de oude vertrouwde 4.4 V8 biturbo te liggen, die voor de nieuwe generatie M5 wordt opgeschroefd naar 600+ pk. Zelf handkarren kunt u overigens shaken, BMW heeft het koppelingspedaal definitief in de ban gedaan.