Topvondst: nauwelijks gebruikte BMW M1 met stoflaag

In een Italiaanse garage is een kleine schat gevonden. Onder bouwmaterialen, tuinslangen, reservebanden en vooral heel veel stof kwam een BMW M1 tevoorschijn. Met nauwelijks kilometers op de teller is deze Duitser toe aan een tweede jeugd.

Elke keer als je denkt dat alle verwaarloosde voertuigen nu wel uit hun schuur, bos of garage zijn gered, komt er weer zo'n aparte vondst voorbij. Met minder dan 500 gebouwde exemplaren is het al een zeldzame auto, maar een tellerstand van slechts 7.329 kilometer maakt dit exemplaar pas echt bijzonder. 

De rode BMW komt uit 1981 en is daarmee één van de laatste M1's die van de productielijn liep. In het eerste jaar werd er nog volop meegereden, maar in 1982 belandde de supercar in deze garage. Pas dit jaar werd hij daar weer uitgehaald, wat betekent dat de Duitser 34 jaar heeft stilgestaan. 

BMW-specialist Mint Classics heeft de verwaarloosde klassieker nu in handen. Aangezien 34 jaar stilstaan waarschijnlijk nog slechter is voor een auto dan 34 jaar gebruik, is een intensieve restauratie noodzakelijk. Gelukkig heeft het Duitse bedrijf veel ervaring met M1's, dus dat zal wel goed komen. Binnenkort zal hij dus wel als nieuw in de showroom staan. Laten we hopen dat de volgende eigenaar de klassieker wel de aandacht geeft die hij verdient.