Verstappen bewijst: Formule 1 wordt weer een sport voor mannen

Het is keihard afzien voor Max Verstappen in de aanloop naar het nieuwe seizoen. De jonge coureur moet zich helemaal suf trainen om de nieuwe auto aan te kunnen. Dankzij de nieuwe reglementen moeten coureurs in 2017 sterker zijn dan ooit.

De nieuwe regels dicteren dat de F1-auto's volgend jaar grotere vleugels en bredere banden krijgen. Hierdoor neemt de downforce en grip toe en kunnen de racers bochten sneller nemen. Dat levert meer g-krachten op en dat betekent dat de spieren van de coureurs het zwaarder te verduren krijgen. De Grands Prix worden fysiek een grotere uitdaging.

Dus dat betekent elke dag keihard trainen. "Max wordt ontzettend hard afgepeigerd in de sportschool", onthult Jos Verstappen in het programma Peptalk. "Hij ligt 's avonds total loss op de bank. Hij heeft dan weinig meer te vertellen." Vaderlief laat weten dat Max iedere dag met zijn persoonlijke trainer de sportschool induikt.

Ondanks het strakke en vermoeiende regime heeft Max er nog steeds veel zin in. "Hij is volop bezig en hij is heel enthousiast. Hij heeft er veel zin in. Wat ik zo links en rechts hoor heeft het team hoge verwachtingen." Het mag duidelijk zijn: de druk staat er vol op bij de Nederlander. De afgelopen jaren kon hij nog wegkomen met het excuus dat hij nog in zijn leerfase zat, maar dit seizoen moet hij gewoon presteren. 

Ondertussen laat Jos te begeleiding van zijn zoon steeds meer los. Terwijl Max overwintert tussen de jetset in Monaco, hangt Jos vooral veel rond in België en Nederland. “Ik heb het er niet moeilijk mee, want ik weet dat hij goed zit bij het  team. Het is daar ontzettend goed georganiseerd, daar hebben ze mij echt niet nodig. Het is ook wel lekker, ik ben een stuk relaxter nu. Ik houd alles natuurlijk wel in de gaten maar meer ook niet.”