Chop shop maakt Ford F150 Cabrio

Amerikanen hebben de kunst van het achterstevoren evolueren perfect onder controle. Terwijl Europeanen steeds ingewikkeldere systemen bedenken, doen ze daar in de VS niet aan mee. Gewoon simpel een zaag in een dak zetten, dan heb je een cabrio.

Zie hier de Ford F150 SuperCrew Convertible. Newport Convertible Engineers nam de auto onder handen met een blikopener en een kampeertent. Het resultaat noemen ze een Luxury Custom Convertible.  Ja, hij is open, maar kijk nou toch naar die randen en die halfafgeknipte B- en C-stijlen. 

Inderdaad biedt het apparaat de mogelijkheid om zonder hinderlijk dak door de brandende zon te rijden. Maar esthetisch is het geen geslaagde operatie als je het ons vraagt. Terwijl een F150 met zijn 3,5 liter EcoBoost V6 toch best een brute machine is om mee te beginnen. Een cabrio is toch meer een damesmobiel, het past niet helemaal bij het heavy duty idee van een pick-up truck. De afwezigheid van het dak zal de torsiestijfheid niet echt ten goede komen in ieder geval.

Dat Newport Convertible Engineers geen echte amateurs met een chopshop zijn bewezen ze eerder door het dak van een Tesla S af te knippen. Een heel wat beter gelukt idee. Al is het jammer dat ze daar ook geen raad wisten met de B-stijl.