Iemand heeft deze Mini 870 pk gegeven

Compact, licht en extreem krachtig? Dat klinkt als een honderdduizenden euro's kostende supercar, maar het is deze keer een stuk goedkoper. Iemand vond het namelijk nodig om een Mini meer vermogen dan een Ferrari F12 te geven.

Je snapt zelf ook wel dat je geen 870 pk krijgt uit het originele blokje van een oude Mini. Hier heeft duidelijk een engine swap plaatsgevonden. De keuze viel op de vijfcilinder van Audi die we onder meer kennen uit de TT RS. Dit blok is vervolgens nog flink onder handen genomen om op de indrukwekkende 870 pk en 1014 Nm uit te komen.

Uiteraard zou je een originele Mini compleet kromtrekken zodra je met dit vermogen met je grote teen het gaspedaal beroert. Daarom is het chassis vervangen door een compleet op maat gemaakt exemplaar die wel met dergelijke krachten om kan gaan. De body is een custom fiberglass versie en de originele voorwielaandrijving is vervangen door een Quattro vierwielaandrijving van Audi, wat de auto de bijnaam Mini Quattro opleverde.

Je kan je afvragen hoeveel Mini er nog in deze Mini zit, maar dat laten we aan de kwetsbare puristen onder jullie. Wij zien vooral een fenomenaal speeltje voor op het circuit. Een magische combinatie van licht gewicht, veel vermogen en een laag zwaartepunt. Klassieke vormen met moderne techniek. Het is briljant en we zouden niets liever willen dan hard met deze kleine opdonder over een circuit knallen.

Helaas zijn we daar weer net te laat mee. De originele Noorse bouwers waren toe aan iets nieuws en hebben de Mini Quattro een tijdje terug te koop gezet en na twee keer knipperen met je ogen was het speeltje alweer verkocht. Logisch, want iets meer dan 38.000 euro is een verleidelijke prijs voor zoveel vermogen. Hopelijk wil de nieuwe eigenaar hem een keer uitlenen.