Rosberg wilde Alonso als zijn opvolger

Leuk natuurlijk dat Bottas bij Mercedes zijn talent mag gaan tonen, maar hij was er niet gekomen als het aan Nico Rosberg had gelegen. Die had liever iemand anders gezien in het stoeltje dat hij achterlaat bij het team.

De gevluchte wereldkampioen prefereerde liever iemand met meer ervaring op zijn plek bij Mercedes. Als het aan Rosberg had gelegen, had Fernando Alonso zijn plekje gekregen. "Iedereen zei Alonso en ik ben het daarmee eens, want dat zou echt spektakel hebben opgeleverd met Hamilton", reageert de Duitser op de vraag bij wie zijn voorkeur lag. "Als fan zou het leuk zijn, maar voor het team zou het niet werken."

Rosberg blijft als merkambassadeur verbonden met Mercedes en dus steunt hij de keuze van het team om Valtteri Bottas als tweede rijder aan te stellen. "Ze hebben een geweldige oplossing gevonden. Bottas is snel en ondanks dat Hamilton op een heel hoog niveau zal rijden heb ik bewezen dat het mogelijk is om hem te verslaan." 

Het lijkt er soms op alsof Rosberg het verslaan van Hamilton een belangrijkere prestaties vindt dan het behalen van zijn kampioenschap. De Duitser laat geen mogelijkheid voorbijgaan om subtiel te benadrukken dat hij het afgelopen seizoen van de Brit heeft gewonnen. Ook als hij wordt gevraagd naar zijn pensioen komt Lewis weer voorbij. Rosberg geeft aan dat hij gelukkiger is nu hij niet meer met Hamilton hoeft te strijden. 

Daarnaast vertelt Nico dat hij het komende seizoen een paar wedstrijden zal bezoeken als niet verdedigende titelverdediger. "Ik wil graag gaan en dicht bij de sport zijn. Ik hou ervan en ben vanaf nu gewoon een fan."