Uniek. De enige straatlegale Ferrari FXX staat te koop

Het is de straatauto die is omgebouwd tot een circuitauto die weer is omgebouwd tot straatauto.

De Ferrari FXX was altijd al een speeltje voor de rijkste autoliefhebbers. Slechts 38 stuks werden er gemaakt en alleen de beste klanten van de Italiaanse firma mochten 'm kopen. Het is een track only versie van de Ferrari Enzo en dat betekent dat het maximale uit dit model kon worden gehaald, zonder dat Ferrari aan allerlei regeltjes moest voldoen.

Natuurlijk zijn er altijd klanten die meer willen en daarom heeft één eigenaar besloten zijn FXX straatlegaal te maken. Lampjes, handrem en liftsysteem erop en gaan over de Britse wegen. De eigenaar had wel het voordeel in Groot-Brittannië te wonen, waar ze niet zo moeilijk doen over een omgebouwde racer. Het nadeel is dat het Britse weer niet ideaal is voor een lage supercar met meer dan 850 pk op de achterwielen. De FXX kan op het circuit in 2,5 seconden naar de 100 km/u trekken en topsnelheid ligt op 398 km/u, maar dat zijn prestaties waar je in het centrum van Londen weinig mee kan. 

Mocht je het idee van een Ferrari FXX wel zien zitten, maar geef je niets om het straatlegale gedeelte, dan kan je de ombouw altijd nog ongedaan maken. De eigenaar heeft alle onderdelen bewaard, dus terug naar pure raceauto is geen enkel probleem. 

De auto staat te koop bij Amari Supercars, maar de prijs wordt niet genoemd. In 2014 verwisselden FXX'en nog voor anderhalf miljoen dollar van eigenaar en we verwachten niet dat de prijzen enorm hard zijn gestegen, dus dan weet je een beetje wat je kan verwachten. Succes en laat even weten als je hem hebt.