'Red Bull boven verwachting in windtunnel'

Met nog 36 dagen te gaan tot de start van het F1-circus beginnen de verwachtingen aardig op te lopen. Dat wordt nog eens extra aangezwengeld door de eerste details die teams vrijgegeven. Zeker als daaruit blijkt dat Max Verstappen een topauto krijgt.

Eind deze maand vinden in Barcelona de eerste testen plaats, maar momenteel zijn de teams allang bezig met computer- en windtunneltesten. En die lijken bijzonder goed uit te pakken voor het team van Red Bull. De nieuwe auto zou niet alleen zijn aerodynamische doelen halen, maar zelfs overtreffen. En dat is goed nieuws voor het belangrijkste instrument dat Max Verstappen dit jaar in handen krijgt. 

Het nieuws komt van Sky Sports-journalist Ted Kravitz die zijn oor te luister heeft gelegd bij medewerkers van Red Bull. De geluiden die hij hoorde waren zo positief dat hij vermoedt dat Red Bull weleens beter uit de winter kan komen dan Mercedes. Dat zou de strijd om de wereldtitel het komende jaar een stuk spannender maken en de kansen van Verstappen goed doen. 

Dat betekent overigens niet dat Red Bull dan goed zit voor de rest van het seizoen. Mercedes heeft deze winter met James Allison een genie op het gebied van aerodynamica binnengehaald. Een eventuele voorsprong van Red Bull zal dus snel gedicht worden door de Duitsers. 

Daarnaast is het nog onduidelijk wat de prestaties gaan zijn van de nieuwe Renault-motor die Red Bull Racing dit jaar gaat gebruiken. Renault waarschuwde eerder al dat betrouwbaarheid daar de prioriteit heeft en pas daarna naar vermogen wordt gekeken. Mercedes zou er dus nog op pure powerrr voor kunnen blijven. Nog iets meer dan een maand wachten en we weten het.