'Red Bull kan Mercedes aan als Renault levert'

Terwijl teams als Ferrari de verwachtingen proberen te temperen, blaast Red Bull Racing hoog van de toren. Zij verwachten komend seizoen de strijd met de huidige wereldkampioenen aan te kunnen, maar dan moet wel Renault even meewerken.

Red Bull Racing heeft er zin in en kan niet wachten tot ze Mercedes op de baan een schop onder hun kont kunnen geven. Het team is bijzonder optimistisch, zeker als je bedenkt dat er nog geen enkele test is verreden met de nieuwe auto's en het nog volkomen onduidelijk is wat de verhoudingen tussen de teams gaat zijn.

Dat weerhoudt Christian Horner er niet van om te stellen dat de rode stier dit jaar met Mercedes kan strijden om de titel. Hij houdt wel een kleine slag om de arm, want motorleverancier Renault moet dan wel met een goede krachtbron over de brug komen. Toch ziet de teambaas ook dat positief in. "Het is een gloednieuwe motor voor dit jaar, een complete verandering van de filosofie", legt hij uit. "Ze hebben een belangrijke winter gehad. We hopen op een stap vooruit in vermogen en als dat lukt dan kunnen we echt een uitdager zijn dit jaar. Dan kunnen we het Mercedes en Ferrari moeilijk gaan maken."

Sauber en Williams hebben de autopresentaties van dit seizoen afgetrapt en over enkele dagen zullen we ook kennismaken met de nieuwe Red Bull. "Ik denk dat de RB13 één van de mooiste auto's is die we hebben ontworpen en gebouwd, omdat onder de nieuwe regels de verhoudingen gewoon kloppen. Het ziet er gemeen uit, het ziet er snel uit en het oude gezegde luidt: als het er goed uitziet, dan zal het ook wel goed gaan. En deze auto ziet er zeker goed uit."

En niet alleen over de auto is Horner te spreken, want ook zijn coureurs krijgen nog een paar veren in hun achterwerk. "Ik denk dat we een fantastische line-up hebben. Het team is stabiel en we kunnen niet wachten om met het nieuwe seizoen te beginnen." 

Eerder kwamen er al geruchten naar buiten dat resultaten van de windtunneltesten van de RB13 boven verwachting waren, dus het lijkt inderdaad op de motor aan te komen dit jaar. Renault heeft een compleet nieuwe motor gecreëerd, waar ze de komende drie jaar op kunnen doorontwikkelen. 

De Fransen hebben al aangegeven dat de betrouwbaarheid prioriteit heeft en hoewel het natuurlijk belangrijk is dat Max Verstappen niet met motorpech langs de kant komt te staan, kan het gevolg zijn dat het blok nog niet het vermogen levert om de Mercedessen bang te maken. De fabrikant waarschuwde in ieder geval al dat het kan zijn dat aan het begin van het seizoen nog niet het volledige vermogen beschikbaar is. Met dergelijke waarschuwingen durven we het optimisme van Horner nog niet te delen.