Vernieuwde Skoda Rapid: nu ook met driecilinder-power

Skoda heeft zijn Rapid een kleine verjongingskuur gegeven. Het belangrijkste nieuws: de 1.2 TSI wordt vervangen door de lichtere 1.0 TSI driecilinder in twee vermogensvarianten.

De Rapid, Skoda's model tussen de Fabia en de Octavia, kwam in 2013 op de markt dus u weet wat dat betekent: tijd voor een facelift. Uiterlijk heeft deze niet veel om het lijf, wel wordt het motorenaanbod tegen het licht gehouden. De instapper heeft nu een 1.0 TSI met naar wens 95 of 110 pk. Wie meer wil kan een 1.4 TSI met 125 pk aanschaffen. Geen geweldenaar, maar toch een auto die in staat is een top van 208 km/u te halen en in 9 seconden van 0-100 te sprinten. Dieselaars kunnen kiezen uit een 1.4 TDI (90 pk) of 1.6 TDI (116 pk).

De Rapid is en blijft er als Hatchback (4,48 meter) en Spaceback (4,30 meter), waarbij momenteel alleen de Spaceback in Nederland geleverd wordt. De auto kan naar wens met LED-verlichting worden uitgevoerd en ook een WLAN-hotspot staat op de optielijst.  De compacte Skoda staat in maart op de Autosalon van Genève, naast de vernieuwde Octavia en diens boze RS-broer

Overigens wordt in Nederland praktisch hetzelfde model als Seat Toledo verkocht, zij het dat daar ongeveer een factor 10 minder van wordt weggezet. Het zal ons dan ook benieuwen of Skoda's Spaanse zustermodel ook nog een opfrisser krijgt. Waarschijnlijk wel, hoewel het nut van het aanbieden van beide modellen op onze markt ons een beetje ontgaat.