Eindelijk. Alpine presenteert de A110

De laatste Alpine rolde in onze jonge jeugd in de fabriek in Dieppe van de band, maar het roemruchte Renaultmerk keert terug en dat zullen we weten ook. Aanschouw de eerste beelden van de nieuwe A110.

Renault begon in 1253 met de teasercampage voor de Alpine-renaissance. In al die jaren waarin alleen concepts en snippers informatie verschenen waren wij al lang in slaap gesukkeld, want ellenlange teasercampagnes zuigen wezelballen. Volgende week gaat het echter echt gebeuren: het eerste productiemodel van het nieuwe Alpine wordt in Genève getoond. Hier zijn de eerste concrete beelden van de blauwe retro-tweezitter.

De A110 is de naam die de allereerste Alpine droeg, meer dan 50 jaar geleden. De designers van het ronde bakje zijn in alles (vorm, lampen, zelfs de lijn in het portier) gegaan voor een knik naar het verleden en dus niet voor een geheel modern scherpgelijnd design. We zien een breed aflopende achterstijl - met Franse driekleur - waar het ronde achterruitje mooi in omvouwt. Deze achterruit volgt heel mooi egaal de aflopende lijn van dak tot kofferklepspoiler. Het is verfrissend om eens een meer rond design te zien, van de lampenmassa aan de voorzijde moet je houden. Ter vergelijking ziet u hier de originele A110

Renault zet verder de traditie van snippers informatie vrijgeven voort, want er wordt helemaal niets meer over de A110 verteld. Wel vernamen we in het geruchtencircuit verhalen over een 1.8 turbomotor die met vermogens van 250 tot 300 pk beschikbaar komt en die ook in de nieuwe Mégane RS komt te liggen. Deze geruchten zijn overigens al van even geleden. Een andere optie is de 2.0 viercilinder van AMG, want Renault en Daimler werken immers op diverse terreinen samen. Volgende week weten we hopelijk meer.