Aaahw, een elektrische Rolls-Royce voor zieke kinderen

De emopoep klotst overal tegen de plinten, dus soms is het moeilijk de echt mooie initiatieven eruit te halen. Rolls-Royce laat even zien dat betrokkenheid ook oprecht leuk kan.

Dit is de Rolls-Royce SRH. Deze mini-versie van de Wraith dankt zijn naam aan St. Richard's Hospital, waar hij bedoeld is om door de gangen te cruisen. Voor volwassenen is het al stressvol om onder het mes te gaan, voor kinderen geldt dat des te meer, dus alle afleiding is welkom. Daarom kunnen kinderen zichzelf met de SRH naar de operatiekamer rijden. 

Het ziekenhuis waarvoor de Rolls is gebouwd, staat dichtbij Goodwood, waar RR hof houdt. De wagen is in meerdere opzichten uniek voor het aristocratische merk. Het is een elektrische auto, met een 24-volts gel-accu, biedt ruimte aan alleen een chauffeur en zoeft maximaal 16 kilometer per uur. Adequate, dat wel.

Het team van Rolls-Royce Bespoke Manufacturing heeft maar liefst vierhonderd uur van hun eigen tijd in deze auto gestopt. Daarbij werd onder andere gebruik gemaakt van 3D-printers die bijvoorbeeld de Spirit of Ecstasy produceerden. Om het allemaal af te maken heeft de kinderRolls lak uitgevoerd in two tone; Salamanca Blue en Andalusian White. Logisch dat kinderen de wagen geweldig vinden - en ze zijn niet de enigen.