We staan steeds langer in de file

Hallo liefhebbers van fel brandende remlichten, langzaam rollend rubber en stationair draaiende motoren! Jullie kunnen je lol op, want we staan weer steeds vaker vast, De filedruk nam in de eerste twee maanden van het jaar toe ten opzichte van 2016.

Jezelf verplaatsen van a naar b duurde tijdens de eerste twee maanden van dit jaar aanzienlijk langer dan in dezelfde periode vorig jaar. In totaal nam volgens de cijfers van de ANWB Verkeersinformatie de reistijd op ons wegennet met 18 procent toe en dat is best vervelend als je elke dag een paar uur in de auto zit.

De ellende op de snelwegen nam ook toe. De filezwaarte (lengte x tijd van files) steeg met vijf procent, wat simpelweg betekent dat je alleen maar meer tijd krijgt om te fileflirten. Daarvoor kan je het beste naar de A27 van Utrecht richting Gorinchem of de A4 van Amsterdam naar Den Haag, want dat zijn nog steeds notoire knelpunten. 

Ben je meer een gokker, dan je kan altijd nog rond Rotterdam terecht. Daar staat het vooral vaak vast door incidenten. Zo knalde er al een vrachtwagen op een caravan en tijdens de storm vorige week zorgde een omgevallen truck voor veel vertraging. In de buurt van bruggen en tunnels komen verhoogt de kans op files ook, want het groeiend aantal storingen zorgt voor extra vertragingen.