Infiniti Q60 Black S Concept: punten voor creativiteit

Nissans margemerk Infiniti heeft een bijzonder kwaadaardig ogend nieuw concept gebouwd, vol met F1-technologie enzo, bladiebla. Wij geven hem vooral punten voor de creatieve naam, die de lading aardig dekt.

Infiniti begon ooit als luxetak van Nissan in de VS. Wat Lexus voor Toyota is, dat is Infiniti voor Nissan, met het verschil dat Lexus wél succesvol is en op de Japanse thuismarkt vermarkt wordt, en Infiniti niet. Een aantal jaar geleden besloot Infiniti dat het tijd werd de Europese luxemarkt te veroveren en dus betrad het met veel bravoure en grootse targets ons continent. Het werd - om een understatement te gebruiken - geen onverdeeld succes en de baas vluchtte snel naar Cadillac. Ook nu opereert Infiniti in de marge: het zijn best leuke auto's, maar niemand koopt ze. Het merk kan in theorie putten uit een hele range aan mooie technologieën binnen Nissan-Renault en de samenwerking met Daimler, maar in de praktijk delen de andere merken hun sterkste troeven liever niet en blijft Infiniti daarom...juist: een onbekend margemerk.

Dus wat doe je dan, als onbemind merk dat per jaar 3 auto's wegzet? Shine pakken met stoere concepts, waarin je commitment aan de Formule 1 naar voren komt, natuurlijk. Infiniti was in het Vettel-tijdperk ooit partner van Red Bull, maar is nu naar Renault overgehopt. Hun nieuwe Q60 Black S Concept heeft ook F1-tech aan boord: aan de 408 pk sterke basis-V6 is een ERS-systeem toegevoegd dat het vermogen naar 500 pk tilt. Maar daar moet u verder niet te veel op letten: net als de Q50 Eau Rouge gaat dit nooit in productie. Dat doet verder niets af aan de scherpe looks van de opgeruwde coupé. Leuk ding! 

Stoners en liefhebbers van een jonge Chapelle zullen bij de naam direct een flashback hebben gekregen naar de Bodega-scene uit Half Baked. Member?