BBC kondigt drie nieuwe Top Gear-presentatoren aan

Geheel onverwacht heeft de BBC acht nieuwe Top Gear-afleveringen aangekondigd, waarvoor drie geheel nieuwe presentatoren worden ingezet. In de VS welteverstaan. Het voormalige 'TG USA' herrijst als 'Top Gear America' met een bijzonder presenteertrio.

Het Top Gear format is als een insectenlamp die onder stroom staat: het loopt nooit goed af voor wie er in vliegt, maar toch kan niemand de verleiding weerstaan als de gelegenheid zich voordoet. Top Gear Rusland hield het precies één seizoen vol, Top Gear Australia schopte het tot vier seizoenen. De enige plek buiten Engeland waar het format lijkt aan te slaan is in Korea: hier is Top Gear nog springlevend en bezig aan zijn zevende seizoen.

Voor Top Gear USA leek het doek na zes seizoenen te zijn gevallen, maar de show wordt gereanimeerd als Top Gear America, met drie geheel nieuwe presentatoren. Het trio Tanner, Rutledge en Foust is weg, in hun plaats komen William Fichtner (de baddie uit Elke Film Ooit - bij het grote publiek vooral bekend van The Dark Knight), Tom 'Wookie' Ford (van Fifth Gear en Top Gear Magazine-faam) en Cleveland Antron Brown (een ons onbekende drag racer). Wellicht is het idee erachter om de cast wat diverser te maken in de hoop zo wél een groter publiek te bereiken. Met Ford hebben ze in ieder geval iemand met ervaring in het presenteren van een autoprogramma, en een Brit bovendien. Voor Fichtner is het de vraag of hij het programma niet te zeer beschouwt als 'een acteerklus'.

Naast het brood-en-boter werk (exclusive and state-of-the-art vehicles) brengt TG America ook "the cars of America's culture defining past" De nieuwe presentatoren krijgen een nieuwe studio, en elke week maag een celeb een rondetijd neerzetten op het Speed Vegas-circuit.

Het voordeel is dat de verwachtingen niet heel hooggespannen zullen zijn, als het in het thuisland na het vertrek van Clarkson, May en Hammond al met veel gepiep en gekraak ging/gaat, dan is het een Herculeaanse opgave Top Gear in Amerika te laten werken. Bovendien kunnen de Yanks een directe vergelijking maken met de Britse versie: deze wordt op hetzelfde kanaal (BBC America) uitgezonden. Thoughts?