Bewijs. Navigatiesystemen maken een zombie van je

Navigatiekastjes of -apps zijn wonderbaarlijke apparaten: zodra ze aangezet worden zakt het IQ van hun bediener direct met twintig punten of meer. De aanleiding hiervoor was nooit helder, maar wetenschappers hebben het achterhaald.

Het is iets wonderbaarlijks: een Nobelprijswinnaar stapt in zijn auto, niets aan de hand, maar zodra hij zijn TomTom-kastje aanzet loopt het kwijl hem uit de mondhoeken en is hij niet meer zindelijk. Alsof een sluipwesp zijn eitjes in de hersenpan van zijn gastheer heeft gelegd en de larven zich tegoed doen aan de warme grijze massa. De waarheid blijkt niet heel ver hiervandaan te liggen: zodra mensen navigatiesystemen bedienen zet hun hippocampus delen van hun hersenen in de sluimerstand, zo vond het University College of London uit na een proef. Kwoot:

"The study found that characteristic brain activity linked to simulating the different possible routes for a journey appears to be entirely absent when a person is following directions rather than independently planning a route."

Kennelijk is er geen stimulans meer voor de hersenen om zelf na te denken als de techniek je het werk uit handen neemt, wat niet onoverkomelijk zou zijn als navigatie altijd vlekkeloos zou werken. Maar dat is niet het geval: oude kastjes missen vaak updates en apps zouden helemaal actueel moeten zijn, maar ook deze zijn niet 100% waterdicht. Plotselinge wegafsluitingen of ongelukken kunnen je hele route daarnaast danig in de war schoppen. Bovendien is het gewoon handig om zelf enig idee te hebben van in welk deel van de stad/het land je je bevindt. Als Noord-Korea met zijn Glorieuze Raketten de satellieten neerhaalt of een flinke zonnevlam de GPS in de war schopt ben je nergens meer.

In je eigen stad weet je meestal de weg nog wel, maar navigatie is een handig hulpmiddel wanneer je op wat onbekender terrein komt. In het meest ideale geval heeft de bestuurder zich eerst een idee gevormd van de grote lijnen van zijn bestemming, en is navigatie een handige toevoeging of hulp voor het laatste stukje. Echter, we zien nog steeds hoe mensen met hun auto een bos inrijden of van een paar trappen stuiteren omdat ze zich als lemmingen laten leiden door hun dynamische routeplanner. Zelf nadenken, helemaal zo gek nog niet.