Chinezen klagen Mercedes aan wegens inbreuk op naamrecht

Nee, dit is geen schrijffout: Mercedes heeft in China een klacht aan de broek van automaker Chery, wegens gebruik van de naam 'EQ'. De Duitsers willen onder deze naam hun elektrische sublabel starten, maar kennelijk was er ook al een Chery eQ.

Het heeft iets bijzonder koddigs: zakenlieden uit het land dat de afgelopen trwee decennia alles jatte wat los en vast zat aan intellectueel eigendom, geven nu het grote Duitse Daimler op hun donder. Het moederconcern van Mercedes-Benz wil met zijn elektrische merk '(generation) EQ' volle bak gaan uitpakken, in 2015 moeten er liefst 10 elektrische luxemodellen zijn. China is een niet te missen markt, maar kennelijk had de researchafdeling een conflict met de bestaande Chery eQ over het hoofd gezien: een tweedeurs elektrisch model. Het is ook haast niet meer te doen om een naam voor je nieuwe modellen te verzinnen die ergens op de wereld nog niet geclaimd is, marketingafdelingen lopen steeds vaker tegen het probleem aan dat vooral lettercombinaties simpelweg 'op' zijn.

Je kunt hierover wel heel verontwaardigd gaan doen, maar in de basis is een dergelijke klacht gegrond. Draai het maar eens om: als een niet-Europees merk plotseling een '911' op onze markt wil lanceren gaat Porsche ook steigeren. Er is hier echter een grote 'maar'. Ten eerste zijn Chinezen als gesteld volledig schaamteloos in hun benadering van andermans intellectueel eigendom. Maar ok: er zijn er 1,3 miljard, dus we mogen het creatieve en nette Chinezen niet aanrekenen dat hun landgenoten hun gat afvegen met trademarks, toch? Inderdaad, maar laten we eens naar de geschiedenis van Chery kijken: het bedrijf werd voor het eerst bij het grote publiek bekend met....juist: een schaamteloze kopie. En wel een van de krakemikkigste westerse auto's in het A-segment: de Daewoo/Chevrolet Matiz. Zet deze Chery QQ maar eens naast de Matiz. Grootste giller is nog wel dat hun eQ van achteren ongeveer een kloon is van de vorige Toyota Aygo

Enfin, de jatapen van Chery zoeken nu steun van de Chinese rechter om te voorkomen dat Mercedes in de toekomst zijn elektrische lijn uitvent als EQ. Dat zou vrij dramatisch zijn, omdat je dan toestanden krijgt zoals bij Mitsubishi. Dat verkoopt overal op de wereld een kleine Mirage, behalve in Europa: hier heet het ding wegens naamsrechtenkwesties Space Star.  

We zullen zien hoe de zaak eindigt, maar Chery heeft in principe een zaak. Als we alle omgevingsfactoren er uit filteren hebben ze een punt, omdat ze al onder deze naam een in de basis gelijkwaardig product verkopen. Toen ondergetekende dit aan Hilderink de hardliner mededeelde fulmineerde deze hevig schuimbekkend: 'als ik jou dagelijks in je gezicht stomp en niemand neemt jouw klacht serieus, en jij stompt een keer terug en dan is het ineens een vergrijp, zou je dan spreken van een rechtvaardige situatie? in Europa gaat dit argument op, niet in China.' Dat is ook een manier om het te bekijken.