Video. Volgende generatie Porsche 911 nu al op het circuit

Hoewel de huidige 911 nog maximaal wordt uitgemolken, werkt Porsche ook al aan de volgende generatie van de bekende sportauto. De nieuwe 911 maakt in camouflage al zijn eerste rondjes op de Nürburgring.

We zijn nu nog in afwachting van de vernieuwde 911 GT3 die zich later dit jaar laat zien, maar volgend jaar moet in het teken staan van de nieuwe generatie van de 911. Porsche is al volop aan het testen met deze 992 (codenaam) en brengt daarbij uiteraard ook een bezoek aan de Nürburgring, waar de testcoureur eens goed het gas kan intrappen. 

De gecamoufleerde sportauto ziet er breder uit en dat kan te maken hebben met het feit dat het platform voor de volgende 911 ook geschikt moet zijn voor een hybride aandrijving. Ook de icoon in de Porsche line-up zwicht voor de immer strenger wordende milieueisen en zal ook als hybride op de markt verschijnen. Die arriveert pas op een later moment bij de dealer, want de nieuwe 911 trapt af met het basismodel die naar verwachting gewoon een 3.0 flat six in de kont heeft liggen.

Op de tester zien we verder een enorme achtervleugel die over de hele breedte van de auto loopt. Het heeft wat weg van de McLaren 720S die ook zijn hele achterwerk heeft omgetoverd in één grote beweegbare vleugel. Bij de 911 zien we onder de vleugel achterlichten die doorlopen over de gehele kont. Een trend die we al kennen van de Bugatti Chiron en die nu ook verschijnt op mindere goden.