Nieuwe Opel Insignia is er nu ook voor stoere blubberridders

Opel lanceerde zijn zeer geslaagde nieuwe generatie Insignia reeds als hatchback en Grand Sport. Nu klappen de Duitsers er een derde variant achteraan, gericht op ruige houthakkers en bebaarde oermannen in North Face-jassen: de Cross Tourer.

Auto's moeten multifunctioneel zijn, en flinke stations helemaal. Om die reden is het heel gewoon dat fabrikanten opgeruidge versies van hun D-segment combi's maken. Volvo heeft de Cross Country modellen, Audi heeft Allroad, bij Volkswagen heet dit Alltrack, en opel noemt het Cross Tourer. In essentie komt het neer op meer bodemvrijheid, beschermingsplaten onder voor- en achterbumper, en krachtige motoren die gekoppeld zijn aan vierwielaandrijving . Kortom: allemaal zaken die we in Nederland totaal niet nodig hebben, maar in de ons omringende landen op bepaalde plekken wel. 

De Insignia Cross Tourer staat 20 mm hoger op zijn poten, kreeg het obligate plastic op zijn wielkasten, en is voorzien van een multilink-achterwielophanging en twee elektrisch aangestuurde lamellenkoppelingen. Deze moeten de klant moeiteloos door verschillende soorten ondergrond loodsen. Dankzij de vele optionele assistentiesystemen kan je bovendien als stoere houthakkers-manskerel met een gerust hart het handje van je passagier (m/v) vasthouden, terwijl je door de onontgonnen wildernis van Wageningen ploegt. Knappe jongen die je dan nog een betonschaar op je lip zet.

Opel introduceert de Insignia-met-extra-plastic in september op de IAA in Frankfurt. Ze zijn er dus lekker vroeg bij met de aankondiging.