Doek valt definitief voor de GP van Maleisië

De teerling is geworpen: in het weekend van 1 oktober 2017 rijdt het F1-circus nog één keer op Sepang, en daarna is het einde verhaal voor de GP van Maleisië. Het buurland van Singapore trekt definitief de stekker eruit, zo werd vanochtend bekend.

Het hing al een beetje in de lucht: de GP van Maleisië was ooit de eerste van de opkomende landen in Azië, maar door de jaren heen kwamen er tal van Aziatische rondes bij, waaronder eentje om de hoek in Singapore. Daarnaast kampte Maleisië met teruglopende bezoekersaantallen, terwijl het prijskaartje hoog bleef. De regering dropte al diverse hints dat het contract, dat tot 2018 liep, niet verlengd zou worden, en nu is dit definitief geworden.

De enige race waar Red Bull vorig jaar een 1-2 scoorde en waar Hamilton het kampioenschap verloor aan pensionado Nico Rosberg (samenvatting hierrrr) komt de komende jaren niet meer voor op de kalender, wat jammer is, want Maleisië heeft een aantal epische regenraces geproduceerd en het was één van de betaalbaarste rondes om te bezoeken. Volgens F1-eigenaar Liberty Media is er echter geen reden tot treuren: ook in 2018 worden er 21 races georganiseerd, waaronder eentje in Duitsland en in Frankrijk.

Enfin, we mogen dit jaar nog één keer, laten we hopen dat het weer een Red Bull-feestje wordt. Wij gooien er nog even een memberberry uit 2001 in (Max was destijds 4 jaar jong), van Jos Verstappen die in zijn Arrows het hele veld om de oren slaat: