Max Verstappen van P16 naar P3 in briljante Grand Prix van China

Op een vochtige baan in China heeft Max Verstappen zich van zijn beste kant laten zien. Mede dankzij een geniale eerste ronde heeft hij zijn kansloze startpositie omgezet in een strijd aan de top. Een podiumplaats is zijn verdiende beloning.

Na de teleurstellende kwalificatie van gisteren zit Verstappen vandaag goed in zijn vel. Op een natte baan is hij goed weg bij de start en in de eerste ronde stormt hij de ene na de andere auto voorbij. Dit is Max op zijn best en na slechts één ronde ligt hij al op P7. 

Op dat moment is er een virtual safety car, omdat Lance Stroll na een tik van Perez in de grindbak is geëindigd. Hierna ontstaat er vrijwel direct een daadwerkelijke safety car, omdat Giovinazzi zijn auto in de muur ramt. In deze rustperiodes wisselt vrijwel iedereen naar droogweerbanden en na deze tombola ligt Max op een indrukwekkende vierde plek. Daar maakt hij al snel een P2 van doordat hij Raikkonen en Ricciardo inhaalt. Fenomenaal. 

Het gat naar de P1 van Hamilton is te ver voor Verstappen en langzaam leveren zijn banden ook snelheid in. Sebastian Vettel komt van achteren aanstormen en bij de eerste poging van de Duitser verremt Verstappen zich. Dit kost hem niet alleen een plek, maar ook zijn banden en niet veel later komt hij binnen, waardoor hij terugvalt naar P6.

Verstappen kan met nieuwe banden weer in de aanval en haalt de Mercedes van Bottas in. Raikkonen en Ricciardo gaan ook nog naar binnen, waardoor de Nederlander weer naar P3 klimt. Het podium is in zicht, maar naarmate te race tegen het einde loopt beginnen de banden te slijten. Daniel Ricciardo komt steeds dichterbij en bedreigt de plek van Max. Het wordt spannend tot de laatste meters, maar Max weet zijn teamgenoot achter zich te houden. Max mag naar het podium en champagne spuiten!

Lewis Hamilton is de winnaar vandaag. Hij rijdt van start tot finish onbedreigd aan de leiding. Sebastian Vettel pakt de tweede plaats, waardoor de strijd om het kampioenschap spannend blijft. Ricciardo wordt vierde, gevolgd door Raikkonen en Bottas. Een compliment voor Carlos Sainz die met zijn Toro Rosso een puike race rijdt en een nette zevende plek pakt.