BREEK. Fernando Alonso verwisselt F1 voor Indy 500

Vers van de pers alsook best wel brekend nieuws: Fernando Alonso laat a.s. mei de GP van Monaco schieten en rijdt in plaats daarvan de Indy 500. Omdat daar nou eenmaal meer eer te behalen valt dan in een F1-McLaren.

In de grootste shocker move sinds het vertrek van Nico Rosberg werd zojuist bekend dat Fernando Alonso bedankt voor dé Grand Prix van het jaar, die van Monaco. In plaats daarvan gaat hij voor het team van Andretti de Indy 500 racen. Zijn mogelijke vervanger in Monaco.....wait for it...Jenson Button (onbevestigd).

Op 28 mei zal McLaren zelf één auto inschrijven voor de 101ste editie van de Indy 500, in een team dat wordt gerund door Andretti Motorsports. De motor, u raadt het al, wordt verzorgd door Honda: het is een 2.2 liter twinturbo V6 die op 12.000 toeren is gelimiteerd.

Op deze manier kan Fernando toch nog met droge ogen beweren dat hij het hele seizoen voor McLaren blijft rijden, want de Andretti-racer waarmee hij zijn uitstapje maakt krijgt McLaren-stickers. Zijn meest waarschijnlijke vervanger is Jenson Button, die nog steeds aan het team verbonden is, en bovendien nog topfit is. Want dat is hard nodig met de nieuwe auto's. McLaren benadrukt met klem dat Monaco de enige race is die Alonso dit jaar niet zal rijden voor het team. Alonso: "The Indy 500 is one of the most famous races on the global motorsport calendar, rivalled only by the Le Mans 24 Hours and the Monaco Grand Prix"

Als de geruchten dat Fernando volgend jaar een uitstap maakt naar de LMP1 kloppen, dan kan hij deze Heilige Drie-eenheid helemaal van zijn lijstje strepen. We wensen hem voor nu veel plezier met zijn uitstapje naar de Indy Cars, begin juni in Montreal is hij er weer bij in de F1.