Alonso legt zijn keus voor de Indy 500 uit

Fernando Alonso schokte gisteren de F1-wereld door te verkondigen dat hij de Grand Prix van Monaco een jaartje overslaat om de Indy 500 te rijden. Zijn reden daarvoor is simpel: hij wil gewoon de beste zijn. 

Voor Alonso is dit een zwaar jaar. Hij zit contractueel nog vast aan McLaren, maar zijn auto is niet goed genoeg om competitief mee te strijden in de Formule 1. Dus is hij maar eens buiten de raceklasse gaan kijken. De Indy 500 ziet hij als een leuke uitdaging. "It's one of the best races in the world and one of the most prestigious races in the world. As a driver, if you want to be considered the best, you need to be able to drive all type of cars in all different series and be able to be competitive in all of them and if possible, win in all of them."

Het is een duidelijk signaal naar zijn team, waarmee hij aangeeft dat hij momenteel in de F1 geen naam voor zichzelf kan maken. Hij wijkt dus uit naar andere raceklassen om wel zijn naam succesvol in de geschiedenisboeken te krijgen. 

Met nog een maand te gaan voor de eerste testdagen voor de Indy 500 heeft Alonso maar weinig tijd om zich voor te bereiden op deze nieuwe uitdaging. Zeker voor iemand die nog nooit op een oval heeft geracet. Het is ook niet dat hij zich volledig op dit nieuwe project kan storten, want hij heeft in de tussentijd nog F1-races om te rijden. Het wordt een volle agenda voor de Spanjaard.

Bekijk de complete uitleg van Alonso over zijn beslissing in het interview hieronder.