Officieel: dit wordt Fernando Alonso's vervanger in Monaco

McLaren liet deze week weten dat de tweede rijder voor de GP van Monaco in due time werd aangekondigd, en nu is het hoge woord er uit: het wordt Pastor Maldona....nee, natuurlijk niet.

Het hing al even in de lucht, maar nu is officieel bekend geworden dat niemand minder dan Jenson Button eenmalig uit zijn pensioen terugkeert om een McLaren te besturen. Jenson is momenteel de testrijder van het team en eigenlijk de enige logische keuze om in de cockpit te stappen. Bovendien bleef de Brit ook na zijn actieve racecarrière fitter dan Nochtli, dus fysiek kan hij het zeker aan.

Button, de winnaar van Monaco in 2009, wacht een zware taak, maar als er één circuit is waar de MCL32 een goed resultaat kan boeken, dan is het wel in Monaco. Lewis Hamilton liet gisteren al weten te hopen dat Jenson nog een keertje instapt, dit wordt nu bewaarheid. 

Zo wordt 2017 het jaar van de oude garde. Felipe Massa draait nog een seizoen mee, en nu krijgen we ook nog één keer Jenson op het hoogste niveau te zien. Het is hem gegund.