Lauda: Alonso niet meer welkom bij de topteams

Fernando Alonso is het belangrijkste gespreksonderwerp in de F1-paddock, maar niet om de redenen die hij zou willen. De Spanjaard is wel klaar bij McLaren, maar een terugkeer naar zijn oude topteams zit er volgens Niki Lauda niet meer in.

Zijn McLaren werkt vaker niet dan wel en als alles heel blijft is er nauwelijks genoeg vermogen om te strijden om punten. Dat is best frustrerend voor een meervoudige wereldkampioen en Alonso verveelt zich dan ook kapot. Met een uitstapje naar de Indy500 probeert hij zichzelf nog een beetje te vermaken, maar de verwachting is dat hij aan het eind van dit seizoen toch zijn stoeltje bij het team inlevert. 

Niki Lauda begrijpt dat de Spanjaard zich verveelt. "As a driver I understand, but for McLaren to let him go in the most important race of the year and where they can have their best result is a tough decision to make. It's a good decision for Alonso because he can enjoy things there that he cannot do here, and I'm curious to see what he can do at Indy."

Als Alonso weg wil bij McLaren zijn er genoeg teams die zijn talent kunnen gebruiken, maar een plekje bij de top ziet Lauda niet zo snel gebeuren. "He left a lot of trouble with his teams when he left. I don't think Ferrari wants to have him again. He left with a contract. The same thing happened with us (McLaren-Mercedes).

Daarnaast denkt de Mercedes-adviseur dat het team met de ster geen Alonso nodig heeft om kampioenschappen te winnen. "We have drivers who do their job, so if we win with Hamilton and Bottas, we don't need a replacement."