A2 compleet afgesloten om verdacht pakketje

Tot nu toe bleven grote vertragingen door verdachte pakketjes vooral voorbehouden aan het forensenveevervoer op het spoor, maar nu moet ook de automobilist eraan geloven. Vandaag is de A2 afgesloten door zo'n pakje.

Het pakje ligt aan de kant van IJsselstein in een weiland naast de snelweg. Volgens een verslaggever van RTV Utrecht lijkt het echt op een explosief. "Het is een met touw aan elkaar gebonden pakketje. En er loopt ook een soort draad." Alle sensatiejournalistiek ten spijt concludeerde de explosieve opruimingsdienst toch anders en bleek het niet om een bom te gaan.

De schade was toen echter al aangericht. Omdat de politie het in eerste instantie niet vertrouwde werd de A2 in beide richtingen afgesloten. Het verkeer werd omgeleid via de A27 en de A12 en dat leverde niet alleen extra reistijd, maar ook nog lange files op. 

De snelweg kan elk moment weer vrijgegeven worden, maar het zal nog een tijdje duren voordat alle overlast voorbij is en de files zijn verdwenen. 

Lol-update van de politie: het pakketje bleek te zijn neergelegd voor een speurtocht voor kinderen. Al het verkeer is dus stilgelegd, omdat iemand een awesome kinderfeestje probeerde te creëren. Dat is dan gelukt, want dit vergeten ze niet snel.