Formule 1 gaat vliegen met extra hoge kerbs

De coureurs moeten oppassen tijdens de komende Grand Prix in Monaco, want de bocht afsnijden wordt nog gevaarlijker. De organisatie heeft extra hoge kerbstones geïnstalleerd in de snelle chicane bij het zwembad.

De nieuwe gele balken zijn aanzienlijk hoger dan de rood-witte buren en kunnen daardoor serieuze schade veroorzaken aan de racer. Daarnaast kom je vrijwel zeker even los van de grond, wat op de krappe baan in Monaco betekent dat je bij het uitkomen van de bocht in de muur eindigt. Het zal de coureurs er dus alles aan gelegen zijn om de gele heuvels te vermijden. Je wil tenslotte niet in de haven eindigen. 

De hoge monsters liggen in de apex van de bocht, maar meer naar buiten zijn lagere gele hobbels te vinden. Die liggen er om auto's die de bocht volledig hebben gemist af te remmen voordat ze weer de baan op rijden.

Gezien de beperkte ruimte is er in de loop van de jaren maar weinig veranderd aan het circuit in het Prinsendom. Wel is na de race vorig jaar de asfaltlaag grotendeels vernieuwd. Dus afgezien van de duizenden Ferrari's en Lamborghini's die de Monegasken en toeristen er zelf al overheen hebben gestuurd, kan je spreken van een nieuw wegdek.