Dit zijn de bestbetaalde coureurs van 2017

Lijstjes, gotta love them. Zakenblad Forbes heeft zijn jaarlijkse overzicht van poenscheppende sporters af, en raad eens welke coureur met zijn diamanten oorbellen bovenaan prijkt?

Als topsporter kan je een aardig pensioen bij elkaar verzamelen, mits je het juiste m├ętier kiest. Bij curlen, klootschieten, zwientje tikk'n of synchroonzwemmen ga je geen miljoenen verdienen, maar als je succesvol bent in voetbal, basketbal, golf, racen of handei (Football voor de Amerikanen) dan zit je gebeiteld.

In de World's Most Highest-paid Athletes-lijst van Forbes, editie 2017, vinden we de volgende 5 coureurs terug:

  1. Lewis Hamilton (#10, $46 mln)
  2. Sebastian Vettel (#14, $38,5 mln)
  3. Fernando Alonso (#20, $36 mln)
  4. Jimmie Johnson (#96, $21,8 mln)
  5. Dale Earnhardt, Jr. (#100, $21,4 mln)

Bestverdienende sporter is Cristiano Ronaldo a.k.a. CR7. Hij kan per jaar $93 miljoen op zijn rekening bijschrijven en daarmee zijn al aardig imposante autocollectie (Ferrari's, Lamborghini's, Bentleys, dikke RS-Audi's) zonder een centje pijn uitbreiden.

De verdiensten zijn een combinatie van salaris/prijzengeld en 'endorsments', lucratieve schnabbels dus. Bij de meeste sporters is het salaris de hoofdcomponent, met enkele uitzonderingen. De meest extreme is Roger Federer, #4 op de lijst. De Zwitser verdiende $64 miljoen, waarvan 'slechts' $6 miljoen aan salaris en prijzen. De overige $58 miljoen pakte 'RF' met sponsordeals, waaronder een dik contract met Mercedes-Benz.

De gehele lijst vind je hier. Voorspellingen over het jaar waarin Max Verstappen de Heilige Honderd van Forbes betreedt mogen in de comments.

Kopfoto: Instagram-pic van Lewis, bewerkt naar waarheid.